מסעדת בית שלום במטולה Beit Shalom




צילומים: אריאל גמרסני, קשת זאבי

מבנה  המסעדה הוא בית מגורים מסוף המאה ה - 19, שהיה שייך לראשוני המתיישבים במטולה.
 חיים, דור שלישי במטולה, הוא הרוח היצירתית בבניה ושמור, תכנן ושיפץ לפרטים את הבית המקורי שהיה כאן לפני למעלה ממאה שנים. ומרים, היא האחראית על עיצוב הפנים. תכננה, שלבה פרטי ריהוט יחודיים, ויצרה את תמונות גלרית האומנות המוצגות במקום.


בערב שבועות תפתח גלריית האמנות של בית שלום ובתיאום מול מרים (04-6940767, 057-7707845)  תוכלו לגיע ולראות את עבודותיה.



בהיכנסכם לבית תעברו בשביל העצים הוותיקים המשתלבים עם פרחי הבושמת והרקפות שבגינת בית האבן העתיק והיפיפה, ויוצרים בסביבתו פינות מבודדות. פנים הבית יעטוף אתכם באווירה אינטימית עם קרירות אבן נעימה בימות הקיץ, וחמימות רומנטית של אח בוערת בימות החורף.




פנים המסעדה מאופיין בפריטי וינטאג' ובריהוט מרוקאי יפייפה, כולו בעבודת יד.








אסף אוטולונגי, שף המסעדה מגיע מבית של בשלנים.
את ילדותו העביר במטבח המשפחתי לצד אימו (שהינה השפית של הסקוטי).

תפריט המסעדה חלבי - צמחוני, ובשרי לחובבי הבשר, והוא מבוסס על מאכלים כפריים שהיו נהוגים על שולחנם של ראשוני האיכרים במטולה.

הגענו למסעדה בסיום סופ"ש שעשינו בצפון עם הילדים ובמהלכו שהינו במלון מטיילים הנמצא בתחילת הרחוב.
התיישבנו רעבים והאוכל לא אכזב.

מנות ראשונות

פלטת הבית
חגיגה של ממש. קיבוץ גלויות של סלטים על פלטה מסתובבת.
הכל נעשה במקום וזה בהחלט מורגש בטעמים הביתיים האיכותיים.
הכל נהדר. מומלץ לא לפספס




חציל בלאדי עם קבב
ראשית טעמתי והקבב ויצא לי "וואו".
זהו אחד הקבבים המעולים שאכלתי!
עסיסי, טעים, עשיר.
בתוך הקבב צנוברים.
החציל מאוד טעים גם כן, אבל ללא ספק, הקבב הוא המלך של המנה.
אמנם זוהי מנה ראשונה אבל הקבב יכול להוות יופי של מנה עיקרית.




מנות עיקריות

פורל מנחל דן
צנה מרשימה ויפייפיה!
הדג שוכך על ובין מצע של כל טוב.
הדג רך ועסיסי ורוטב השמנת מצויין.




המבורגר עגל טרי
הקציצה עבה מאוד והבשר משובח.
מוגשת עם לחם ביתי טרי.
לדעתי הקציצה היתה יבשה מדי.
אם היתה קצת יותר עסיסית- היא היתה טעימה הרבה יותר.
אבל לא לטעות- היא לא היתה רעה כלל וכלל.



תבשיל ראש
מוגש עם ניוקי.
הטעם המזרחי של התבשיל המרוקאי משתלב היטב עם האירופאיות של הניוקי.
המנה מזכירה את הכבדות המנחמת של אוכל ביתי בימי שבת.
הבשר טעים ורך ומשכשך ברוטב עגבניות סמיך וחם.




אוסובוקו עגל
מוגש עם פריקי.
הבשר רך מאוד וטעמו עדין.
הפריקי, בעל הנוחחות החזקה, משתלב הטב עם טעמו העדין של העגל.
מנה טובה.




לצד כל המנות הטובות הוגש קנקן מיץ תפוחים, סחוט טרי במקום.
המיץ מרענן וטעים. לא מתוק מדי כמו מיצי התפוחים המבוקבקים.
טעים כמו שהטבע התכוון שתפוח יהיה.




קינוח
עוגת תפוחים
ה-עוגה המפורסמת של בית שלום.
העוגה היא על פי מתכון של סבתא של מרים.
התפוחים- ממטע המשפחה.
העוגה חמה ונעימה. מוגשת עם כדור גלידת וניל.
אחת מעוגות התפוחים הטובות ביותר שאכלנו.
ברגעים שכאלו, נשאר לי רק להצטער שסבתי לא השאירה לי מתכון כזה טוב.


תה
מחוזק בעלים מגינת התבלינים המצוייה מאחורי המסעדה.
תה של טיולים שנתיים, קומזיצים ואנשים משקיענים שמגדלים ומטפחים גינת תבלינים.
הכי כיף שיש.


מסעדת בית שלום
הראשונים 28 , מטולה
טלפון: 04-6940767