קפה מאה Mae Cafe






צילומים: אריאל גמרסני

נתחיל בכמה דברים בסיסיים-
ישנם שני סוגי קפה- ערביקה ורובוסטה.

ערביקה- קפה באיכות מעולה.
רובוסטה- נו, איך נגיד את זה- לא ממש!!!


ברור שיש יוצאות מן הכלל שלא מעידות על הכלל, אבל בתכל'ס- "ערביקה שולטת"...

בקוסטה ריקה, ארץ הקפה, חוקקו חוק המאפשר רק גידול קפה מסוג ערביקה ובהחלטה אמיצה השמידו את כל מטעי הרובוסטה.

למה, בעצם?

מפני שקפה מסוג ערביקה נחשב לקפה איכותי, יקר ובעל טעם מעודן יותר.

קוסטה ריקה- חבל ארץ גדול במיוחד, מגדלת טעמים שונים של  ערביקה בשל האקלים, הגבהים, איכות האדמה ועוד המשתנים בין האיזורים הרבים בה.

בארץ שותים המון קפה אבל איכות הקפה בינונית.
רוב הקפה הנמכר בארץ נקלה באיטליה ובשל כך הוא מגיע לצרכן אחרי הרבה זמן כשהוא כבר מחומצן ולא איכותי.
בעצם, למי שלא יודע- קפה אמור להקלות, לנוח 3 ימים ואז לעבור למטחנה או לשקיות לקנייה הביתה.
אחרי חודש הקפה כבר מחומצן ולא טוב.
על כן, קפה שמגיע קלוי מחו"ל הוא קפה שישב יותר מדי זמן בשקיות ואממממ... זה כבר לא "זה"....

לשם ההשוואה-
כפי שלא תזמינו פיצה ותחכו לה שבועיים שתגיע מאיטליה, כך אל תקנו קפה שנקלה לפני כמה שבועות בחו"ל ואיבד מטעמו עד שהגיע אליכם.
קפה יש לשתות טרי.


סך הכל, בארץ נעשתה קפיצה גדולה משלב הנס קפה על חלב ועד לקפוצ'ינו ואספרסו, אבל הקפיצה היפה הזו נבלמה מאחר וחומר הגלם בינוני. וזה חבל.
לשמחתנו, לאחרונה מתחילים לראות בתי קלייה ולכן נושא הטריות מטופל יותר.

אחד מבתי הקלייה הטובים המציע גם בית קפה הוא MAE CAFE, אליו הגעתי לסיקור ונמצא בליבו של שוק הכרמל שוקק החיים.




 MAE CAFE קיבל הסכם בלעדיות ראשון בעולם לייבוא ושיווק הפולים הנבחרים, מהטובים בעולם המגיעים הישר מקוסטה ריקה.




בבית הקפה נבנה בית קלייה בוטיק במכשור מוביל עולמית מתוצרת ישראלית.



אלו סוגי הקפה הנמכרים בו:

POAS
הר הגעש המפורסם במדינה עושה נפלאות לאדמה שסביבו, שבשילוב עם תנאי אקלים יחודיים וגובה המגיע לעד 1600 מ', יוצרים פולים גדולים ועמידים, דבר המאפשר גמישות מירבית בקלייה והפקת טעמים יחודיים. שילוב מאוזן של ארומה, חומציות וגוף גהוים ואיכותיים עם נוכחות עדינה של שוקולד.

NARANJO
תנאים אידיאליים לגידול פולי קפה: אדמות וולקניות פוריות במיוחד, טמפרטורה קבועה כל השנה ואור שמש אחיד.
חומציות גבוהה משולבת בגוף מלא עם טעמים עדינים של פירות ודבש.


TARRAZU
גדל בגובה של עד 1900 מטרים מעל פני הקרקע.
גוף מעולה, חומציות גבוהה במיוחד.
טעם עדין של פירות ושוקולד.
קפה עם רמת קפאין נמוכה.


TRES RIOS
איזור קפה זה נחשב לאיזור שאין שני לו בעולם מבחינת איכות הקפה.
איזון מושלם בין חומציות לגוף ההופך אותו לזן אקסקלוסיבי בפני עצמו וכך לבסיס מושלם לתערובות קפה.
נחשב ל"בורדו" של קוסטה ריקה.


OROSI
הרי האיזור הגבוהים מכוסים ביערות ובשמורות ביולוגיות פרטיות כמו גם בפארקים לאומיים.
מזג האויר מושפע ממדרונות שני אוקיינוסים (הפסיפי והאטלנטי).
הפולים הם הגדולים והמאוזנים ביותר במדינה. מתאימים לתערובות אספרסו ואטרקטיביים בשוק הבינלאומי.


לא בכדי הקפה מאיזור  TRES RIOS נקרא ה"בורדו" של קוסטה ריקה.
הקפה קיבל קישור ישיר אל עולם הקולינרייה והוא נמצא באותה הרמה של יין, גבינות ולחמים


טעמנו סוגי קפה שונים ב-"קפה מאה" וכולם היו מצויינים לגמרי!




היה-


ונגמר-


גם הקפוצ'ינו עבר חלק וטעים



איך אני יודעת שהקפה איכותי?
בטעימת קפה ישנו כלל פשוט אך עקרוני: יש לשתות את הקפה ולחכות חצי דקה.
אחרי חצי דקה מבררים מה קורה בפה- נשאר טעם לא נעים? נשארה הרגשה טובה?
לא משנה מה טעם הקפה.- קפה גורמה ישאיר אך ורק הרגשה טובה בפה וללא טעמי לוואי.


ב- "קפה מאה" ניתן לקנות שקיות קפה מוכנות וניתן לקלות תערובות במקום.
שקיות קפה שלא נקנו שבועיים מיום קלייתן- מושלכות לפח.
באופן כללי, כפי שכבר הוסבר בתחילת הרשומה, רצוי לטחון ומיד להכין את הקפה




ב- "קפה מאה" ניתן לרכוש, מלבד קפה איכותי וטרי, מכשור להכנת קפה ומכונות קפה.



ובכלל, כיף גדול לשבת שם, בין אם הייתם בשוק לפני או לא.
מדובר בבוטיק יפייפה באוירת חו"ל.




מומלץ ביותר!

מאה קפה
שפ"ר 2,תל אביב

שעות פעילות:
א' - ה': 07:30-18:00 ו': 07:30-15:30

מאה קפה בפייסבוק