מסעדת הבוקרים במרום גולן Habokrim




צילומים: אריאל גמרסני


מסעדת הבוקרים במרום גולן הינה מסעדה ותיקה (מאז 1989) המגישה בשרים משובחים מתוצרת רמת הגולן לצד שימוש מושכל בפירות עונתיים מהאיזור (כדוגמת הפאי העונתי המוגש- מדובדבן, ערמונים וכו').

המסעדה מצוייה במבנה עץ ענקי, אפשרי בהחלט לערוך שם אירועים גדולים וגם קטנים (קיים חדר פרטי).
לרוב (יש לוודא טלפונית) בימי חמישי, מתקיים ערב בוקרים עם להקה.







בימי שישי בערב ניתן להגיע לארוחת בופא.
מאחר והמקום כשר הארוחה הינה ללא מוזיקה וללא התעסקויות כספיות (את התשלום מבצעים מראש).

בשבת- המסעדה סגורה.





אריק, מנהל המסעדה מצא פתרונות יצירתיים ומוצלחים לבעיית הכשרות (על אחד מהם תקראו בהמשך) ומנהל את המקום ברוגע ובנעימות.

הגענו למסעדה בערבו השני שלנו במלון הבוטיק כנען וילאג'

אז מה היה לנו שם?

חציל בלאדי בטחינה
למרות שברור לכולנו שחציל בוחרים ללא גרעינים, בהרבה מסעדות הוא מוגש עם גרעינים.
פה, קיבלנו אותו נטול גרעינים ועל זה- כל הכבוד!
החציל שוחה באמבט נדיב של טחינה סמיכה ועשירה, אחת הטובות שטעמתי.
מיד כשחותכים אותו מתפשט ניחוח מעולה וטעמו מזכיר אוכל שנעשה במדורה.
אני לא יכולתי לעזוב את החציל. הייתי יכולה לאכול אותו לאורך כל הארוחה.
תענוג של מנה. פשוט מעולה!



לחם הבית בלוויית סלטים
הלחם חמים, כבד ובעל נוכחות.
הוא מגיע מלווה בזיתים, סלק, סלסה חריפה מאוד וממרח פלפלים קלויים (מעדן!)



קרפצ'יו סינטה
פה חיפש אריק פתרון כשר לגבינת הפרמזן המתווספת בדר"כ לקרפציו.
הוא בחר להניח על הקרפצ'יו צלפים, עלי בזיליקום ונבטים.
הצבעים, ביחד ולחוד- חיים ויפים.
ניגודיות האדום מול הירוק מפתה ויפה.
הקרפצ'יו עדין מאוד, אין בו טעמים חזקים, אך יחד עם הבזיליקום והצלפים מתקיימת לה חגיגה בפה.
פיצוץ של טעמים שכמותו לא מתקיים עם הפרמזן.
בזה, אריק שיחק אותה. הוא יצא לחפש אתונות ומצא מלוכה.



איקס מיקס
מחבת רותחת, אדים רבים וריח המתפשט בכל חלל החדר.
במחבת- נתח אנטריקוט, צלעות, פרגית, חזה עוף, קבב של כבש ועגל, ירקות קלויים ורוטב צ'ימיצ'ורי.
לצד המחבת מוגשים תפו"א ובטטה וקערת סלט ירקות.


המנה ענקית, יכולה להספיק ל-3 אנשים.

הצלעות- גדולות ויפות. טעימות ועשויות היטב.
חזה העוף- רך ונימוח, עשיר בנוזלים. ממש לא מורגש שזו אותה החתיכה שלרוב יבשושית ומאופיינת כאוכל לדיאטה.
פרגית- רכה ועסיסית. בעלת טעם מעושן ומעניין הנותן טוויסט למנה.
אנטריקוט- עבה מאוד ועסיסי. נתח מכובד העשוי היטב.
קבב-ניחוחי מאוד. גדול ועשיר. דחוס ובעל מרקם חלק. למרות שהוא דחוס אין לו תחושת כבדות.



הירקות הקלויים- טעימים כמו שירקות קלויים אמורים להיות.

תפו"א-בעל קליפה עבה ונימוח בחלקו הפנימי.
הבטטה-אריאל ציין שזו בטטה כפי שמכינה אמא שלו. וכשגבר נזכר באוכל של אמא שלו. לרוב זו מחמאה.



לסיום קינחנו בתה עם נענע ועוגיות ביתיות וטעימות



המסעדה מומלצת בכל פה.

מסעדת הבוקרים מרום גולן