מסעדת טאטי בגבעתיים



 





 

כשמגיעים לטאטי בגבעתיים מרגישים כאילו הגענו למסיבה-
המון אנשים יושבים במרפסת, לוגמים בירות ומפטפטים כשלצידם מנות מפוארות וברקע די.ג`י עם מוזיקה איכותית.
בריזת הערב האביבית תורמת אף היא לאוירה הצעירה.

כשנכנסים אל תוך המסעדה נושבת רוח שונה-
הקוליות עדיין קיימת אבל את רוח המסיבה מחליפה אוירת ג`ז קלילה.

ישבנו בתוך המסעדה ושמענו על עבר המקום ועל השינוי הגדול שחל בו:
לפני כעשר שנים נפתחה חנות הלחמים והביסטרו ב"בית הורד" שבגבעתיים, ועתה, בהשקעה של 6 מליון ש"ח משיקה קבוצת טאטי מתחם פעילות קולינארי מחודש ורחב ידיים אף הוא ב"בית הורד".
המתחם החדש, משתרע על שטח של כ 300 מ"ר כולל את מסעדת הביסטרו, בר ישיבה, מרפסת ישיבה, קונדיטוריה, מאפיה וחנות לממכר דברי המאפה של הקבוצה.

המתחם החדש בגבעתיים מהווה המשך ישיר להצלחתו הקונספטואלית של מתחם טאטי לופט יהוד שנפתח לפני כחמש שנים: לאגד תחת קורת גג אחת ייצור, קנייה וצריכה של מוצרי מאפה איכותיים, תוך שמירה על אוירה נינוחה ואוטנטיות של בתי הממכר הפריזאים, איכות מוצרים גבוה ורמת שירות מקצועית.

ההשקעה הנעמדת בעלות של כ-6 מיליון ₪ כוללת בין השאר הרחבה ושיפוץ המקום, עיצוב חדש ומעודכן ורכישת ציוד מטבח מהמתקדמים ביותר. בקרוב יושק במקום חדר פרטי לאירועים פרטיים ואירועי חברות.

אין ספק שנעשה שיפוץ במקום- הוא יפייפה!

האדריכל אורי בן דרור מספר על הפרוייקט:
" נקודת המוצא לתכנון הפרויקט הוא הקונספט החובק בתוכו מאפיית בוטיק, חנות מכירה המאפשרת קניית מוצרים היישר מהתנור וביסטרו הכולל בר גדול ומקומות ישיבה. מתחם Tatti המחודש משדר עכשוויות ואופנתיות באמצעות קונסטרוקציות ומערכות חשופות, ובכדי לשמור על חמימות, שילבנו מספר חומרים יחד: עץ, מתכת ופליז, בחרנו ריהוט עשיר בצבע, גופי תאורה ייחודיים למקום ועיצוב גרפי על הקירות והריהוט. כל החומרים הנ"ל ומערך הסידור של המתחם המחודש תורמים לתחושה העסוקה ומלאת החיים של המקום. תחושה המזכירה את מסעדות הביסטרו שבפריז".

הגענו בדיוק בזמן לערב השקת המסעדה-
מזג האויר היה נהדר, המקום חדש ותפריט הקיץ שהושק בימים אלו רענן ומלא כל טוב.

לשמחתי- גם החברה היתה מצויינת וזה אחד התנאים החשובים לארוחה מוצלחת :-)
וניגש לאוכל...
ראשונה הוגשה לנו פוקאצ`ת הבית המעולה, נימוחה ומתובלת בדיוק כמו שצריך (28 ₪)
הפוקאצ`ה הוגשה עם חמאת שום נהדרת:
מיד לאחריה הגיע סלט ברזאולה (סינטה כבושה מוגשת עם פירות העונה, מוצרלה באפלו וארגולה-52 ₪)
השילוב בין הגבינה העדינה, הסינטה המעולה ופירות העונה המתקתקים היה נהדר- שילוב טעמים שהוא תענוג לחך:
לביבות הפרסה (ריקוטה ופרסה עם לבנה פיקנטית -38 ₪) הפתיעו בטעמן הטוב, כמה שהן נראות פשוטות וביתיות- כך הן לא! שילוב הלביבות עם הגבינה היה טעים לגמרי!
מנה מנצחת נוספת שהוגשה לנו היא סשימי טונה אדומה וסלמון (בתחמיץ הדרים ותה ירוק -52 ₪)
זו מנה שאף פעם לא מאכזבת, אני מאוהבת במנה הזו!
לרענון החך והגרון הוגש לנו, בין המנות הראשונות לעיקריות, סורבה אננס וקוקוס נהדר שיכול לשמש גם כמנת קינוח טובה-
בין המנות הוגש לנו יין מיקב אמפורה:
 אמפורה ריטון הינו עירוב  של 75% קברנה סוביניון, 15%סירה ו- 10%מרלו.
אני לא שותה יינות אבל הצלחתי להבין שהיין משובח ביותר מפני שהבקבוקים התרוקנו במהירות שיא....
הגענו למנות העיקריות:
פילה מוסר (בוינגרט זעפרן עם סלט עגבניות, בצל ועשבים ארומטיים - 98 ₪).
הדג היה מעט יבש אבל הרטבים בו שהה היו עשירים בטעמם:
פילה 60 שניות (עם ליבת חציל, עגבנייה ובצל סגול במחבת לוהטת - ₪124) היה שווה כל ביס!
הבשר היה בדיוק במידה הרצויה והטעם- וואו!
גם ה- המבורגר סינטה (על חלת בריוש ברוטב הולונדז 82 ₪) היה עסיסי וטוב:
את שיפודי הפרגית (בתמרהינדי עם אורז טריאקי 67 ₪) לא טעמתי, כבר לא היה לי מקום, אבל מחברי לשולחן הבנתי שהוא לא נופל ברמתו מן המנות שהוגשו לנו לפניו:
הקינוח היה כ"כ טוב שהזמנתי אחד לקחת בשביל הילדים: פבלובה עם פירות יער עם בראוניז ופחזניות (36 ₪)
צמוד למסעדה נמצאים בית המאפה והחנות היפייפייה:







לסיכום: רמת האוכל ועיצוב המקום מזכירים מסעדות יוקרה בחו"ל ועל בעלי טאטי ועובדיה להתגאות בפנינה שבידהם!

טאטי גבעתיים
דרך השלום 53, גבעתיים
טלפון רב קווי להזמנות: 03-5392500
שעות פעילות: א`-ה` 07:00-22:00, שישי 07:00- כניסה השבת